Gravid vecka 32


Barnets utveckling
Fostret väger cirka 1,8 kilogram och är runt 44 cm långt. Hos vissa kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, för andra dröjer det längre. Några få foster fortsätter att ligga med stjärten nedåt ända till förlossningen. Det är vanligare hos förstföderskor att barnet lägger sig med huvudet nedåt tidigt.

Fostret börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervattnet och sparkarna blir mer som knuffar.

I gravidkroppen
Magen tar mycket plats och lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt. Det är vanligt att drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Det kan bero på flera saker som hormoner, stillasittande eller att livmodern trycker på tarmarna. En annan orsak till trög mage kan vara järntabletter som många tar under sin graviditet. Att dricka mycket, äta fibrer och röra på sig kan hjälpa magen.

Även gravida får vanliga infektioner som förkylning och feber. Eftersom graviditeten innebär en ökad belastning på kroppen kan exempelvis en förkylning bli besvärligare än vanligt. Då är det viktigt att vila, äta och dricka ordentligt.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning, ibland med lättare förvärkar som mensvärk ungefär. För en del gravida kommer det lite mjölk ur brösten.

Egna tankar
Oooooh vilken vecka det har varit. Kräkning, daglig halsbränna, foglossning som till och med gör nattens toabesök jobbiga och allmänt matt! Och ändå känner jag mig helt jäkla toppen... Hur sjukt är inte det? Dock går tiden fortfarande alldeles för fort, och jag är inte redo för det!!! Jag kommer snart ha min egna lilla fis i mina armar, den lilla skrutten som jag så många veckor känt böka runt och försöka att ständigt hålla mig vaken. Hur ska jag kunna skydda honom på utsidan? Men samtidigt vill jag inget annat än att ha honom i min famn nu nu nu! 

Dessutom så är vagnen köpt, nya liggdelen fixad och bara allt känns toppen. Nästa vecka är planen att försöka måla om hans säng och få hem den, eller om jag målar den hemma, har inte riktigt bestämt mig än. Sen måste rummet där rensas också, men med all min ensamtid och endast mig själv och Buffy att tänka på medan Niclas kommer jobba 24/7 så kommer nog något att hinnas innan lillen kommer (om han håller sig inne några veckor till ;)). Ska också börja sy på babynestet nu inom den närmsta tiden! Bara mer och mer saker som ska bli färdigt inför lillens ankomst. 

Sandra
( http://moaochsandra.blogg.se )

Grattis till kommande bebisen ♥ Vilken fin mage du har!

Vad händer i veckan då?
Kram

Sarah
( http://klarahs.blogg.se )

åh stor den är =)

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?