Gravid vecka 31


Barnets utveckling
Fostret väger runt 1,6 kilogram. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det kan känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

I gravidkroppen
Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant. Många gravida känner sig tunga och otympliga. Viktuppgången är olika från person till person.

Lungorna blir starkare. Lungkapaciteten har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Ändå är det lätt att bli andfådd.

Många gravida känner av att kroppen innehåller mer vatten än vanligt. Om benen blir svullna och tunga kan stödstrumpor hjälpa. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge.

Egna tankar
Jag är sjukskriven, jag mår mycket bättre och känner att jag äntligen kan lugna ner mig och njuta fullt ut av graviditeten. Har förhoppningsvis snart en vagn till lilla liten och mycket av allt som måste bockas av är färdigt, och de är såååå lättande.Lillen har dessutom nästan helt slutat att sparka hårda intensiva sparkar, men rör sig nästan hela tiden. Kullerbyttor är han en mästare på, vilket betyder att han inte har börjat sjunka ner än, och de tackar jag för! Annars mår jag väldigt bra utom ryggontet, men de kan jag se över. Så ser fram emot att få njuta totalt i 9 veckor och bara längta efter lillen ♥

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?