Gravid vecka 30


Barnets utveckling
Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilogram. Från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster. Det växer mycket och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Fostret är omkring 41 centimeter långt. Gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och kapacitet spelar också roll.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Egna tankar
Mår ungefär som om jag blivit överkörd, sover aldrig ostört och har svårt att stå, sitta och ligga ner tack vare foglossningen. Men från och med måndag börjar jag gravidyoga och hoppas då på att kunna få bli lite bättre, för detta funkar inte. Har också bara 20 dagar kvart tills jag går hem från jobbet, 24 tills gravidpenningen kickar in och 76 dagar kvar tills lillen kommer. Helt sjukt. På måndag har vi också barnmorskebesök så blir kul att se hur allt står till då. Annars mår jag rätt bra med inte allt för mycket illamående, bara lite ont i magen till och från och en pigg liten kille som tycker om att visa upp sig, men bara för mig! Haha!

Nu är det inte långt kvar tills lillen kommer ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?