Gravid vecka 36


Barnets utveckling
Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. I stället för puffar gör fostret mer svepande rörelser.

Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilogram.

Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan minskar snarare eftersom gravidkroppen absorberar en del av det.

I gravidkroppen
Magen kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare vilket beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

För en del läcker det råmjölk ur brösten fast bebisen ännu inte är född. Barnet får all sin näring via moderkakan. Därför är det bra att äta nyttigt och varierat.

Egna tankar
Tänker inte ens skriva att jag mått bra... Natten efter förra veckoinlägget kräktes jag som bara den... I will not jinx it this time!!! Nej, men har mått helt okej, börjar bli sjukt trångt för lillen och de kan bli rätt smärtsamt när han rör sig då de blir lite för mycket ibland. Foglossningen är ett helvete dessutom och har suttit sig mer fram än bak för tillfället, se om det hinner ändra sig igen innan han kommer. Annars känns de bara sjukare och sjukare att dagarna tills jag får träffa vår son tickar ner, och dom gör det så sjukt snabbt!

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?