Gravid vecka 35


Barnets utveckling
Fostret väger ungefär 2,4 kilogram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt och har oftast lagt sig med huvudet nedåt. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och slätare. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett.

I gravidkroppen
Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. En del gravida kan få ont över revbenen. Att sträcka på sig kan avlasta.

Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp vilket kan ge ont i ryggen.

Barnet trycker på överallt och det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det lite lättare att andas igen.

Egna tankar
Jag har fakitiskt mått väldigt bra föregående vecka! Räknar inte med foglossningen längre, för den är där hela tiden och jag kan inte göra något åt den. Men trotts den så har jag kunnat fixa lika mycket hemma som vanligt, och flängt runt hela veckan. Det enda är att jag har haft ett tryck nedåt, drömt mycket om förlossningen (senast inatt då jag födde en fullt frisk liten pojke, och inte kattunge som de andra gångerna) och sen knockar han mig i nerver som leder till mitt underliv = får massa stötar typ! Sen så märks det hur otroligt trångt de börjar bli, alla rörerlser är så otroligt tydliga och vi bråkar massvis med varandra hela dagarna! Hihi, myspojken. Längtan blir också större och större, satt och prata med Niclas igår om att de är mindre än två månader kvar tills vi är föräldrar, 5 veckor och 6 dagar om han kommer när han är beräknad! Kan inte förstå det alls faktiskt! Tiden har gått så otroligt fort, men den kan få gå lite fortare nu så jag får träffa vår lilla son :) 

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?