Ledig dag nr 2


Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var uttråkad, fast samtidigt är det extremt skönt att inte jobba just nu. Ledig imorgon med och kroppen behöver verkligen det. Haft sån huvudvärk och illamående liggandes så det är faktiskt precis det jag behöver. Har spenderat dagen med att se 3 filmer idag, the secret life of pets, me before you och allegiant och ska snart dra på mockingjay part 2 och sen ev. avsluta med Warcraft, kan bli en till efter beroende på när jag kommer kunna sova, sånt som jag inte gör längre... La mig 10 igår kväll, somnade någon/några timmar senare och sen poff klockan 7 så tyckte jag att de var dags att gå upp... Så har kollat film sen dess och sen en halvtimma tillbaka fått njuta av karate kid's träning i magen, riktigt tydligt just nu faktiskt. Kommer riktigt hårda buffar till och från men så fort jag sätter handen på magen så slutar snorungen sparka, de är som vanligt de ;) Så får väl se när Niclas får känna de första sparkarna utanpå, med tanke på att jag inte ens får de. Testade förövrigt nyss och då sluta han, men så fort jag börja skriva igen då kör han på... Min lilla pojke, envis och retsam redan nu ♥ Nu ska dock jag och älskade Buffy ta en liten promenad, gör det för att försöka få upp energin, inte för att jag skulle kunna somna utan för att inte sitta som en grönsak resten av kvällen ;)
Gravid vecka 20


Barnets utveckling
Halva graviditeten har gått. Så här långt växer alla foster ganska lika. Men från och med nu blir det större skillnader mellan olika foster.

Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter födseln.

Fostret har fått känsel och kan känna smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.

I gravidkroppen
Många gravida kan nu känna att fostret rör sig i magen, men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Storleken på magen varierar från person till person. Det går inte att jämföra magen på gravida som är i samma vecka, det är så olika.

Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom fostret koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan.

Egna tankar
Vecka 20 är här!!! För er som missat så blev jag framflyttat en dag på RUL så byter numera vecka på lördagar istället för på söndagar! Kan inte fatta att de redan har gått 20 veckor, och vår aktiva och ack så älskade lilla son gör sig mer och mer bemärkt med buffar och bök under hela dagen, lika mysigt varje gång. Denna vecka har varit lite till och från, i varje fall tors-fre, har mått väldigt illa och ätit dåligt, lite throwback to week 10 typ. Men annars mår jag jätte bra. Om 6 dagar säger en av mina appar 50%, och kan inte riktigt förstå att jag snart gått 50% av graviditeten, känns verkligen som att de var igår jag plussade ♥

Numer äter jag väldigt mycket vitaminer också, är ju vegetarian så käkar mitt val vegetarian, magnesium för RLSen, Järn + c-vitamin för låga depåer och från och med förra veckan d vitamin då vi går mot väldigt mörkare tider. Tycker det hjälper hur mycket som helst och positivt hur mycket de finns som man kan ta för att känna sig lite piggare. Däremot är huvudvärken ett faktum men äter inga värktabletter öht.

Vägde mig hos mamma och pappa här om dagen också, känns så himla skönt att jag faktiskt inte har gått upp speciellt mycket i vikt. Jag vet att de kommer att komma mer kilon, men var så förskräckt då jag tyckte mig gå upp under en period, men har på 20 veckor gått upp 2 - 3 kilo. Och då tycker jag ändå att bebis tar rätt mycket plats. Har ju inte heller kräkts speciellt mycket och ätit som normalt + mer småätning. Så förhoppningsvis kan jag klara mig med de kilon som ingår i graviditeten och inte få så många kilon själv, försöka fortsätta att promenera och inte äta allt för onyttigt. Dock har vi 8 veckor kvar till jul och då kan man ju räkna med några kilon i varje fall ;)

Älskade Wille


Nikon D800e - 50 f/1,4
Denna hund, i över 10 år har du varit vid ens sida, jag älskar dig ♥