Ett glatt preggo


Detta är typ höjdtpunkterna på dagarna, när man får äta! Haha! Känner mig inte alls som en liten tjockis, men seriöst, maaaat! Dagar som denna som jag blir så glad då jag kan äta mycket och är hungrig och sugen, inget illamående alls. Helt sjukt, dock nackspärr imorse men de har släppt. Har varit ledig idag, vilket kan vara en bidragande faktor till att jag mår så bra. Fick sova hur länge jag ville och kroppen tillät det, inge vakna klockan 7-8. Helt underbart och sååå välbehövligt. Ser fram emot fre-sön då jag är ledig och ska se till att kurera mig ordentligt, sen att jag också har frågat på jobbet om omplacering så kanske man blir mindre stressad och har mindre ont. Har inte gjort mer än att ta en lite längre promenad och små städa och har ändå super ont i hela ryggen, ska inte behöva vara så. Nu däremot ska jag njuta av min matkoma och sen hoppa in i duschen och gå och lägga mig. Blir väl sängen runt 8-9 och surfande då tills jag somnar så jag kommer upp rätt pigg och förhoppningsvis med bra humör imorgon halv 7 när larmet ringer. Men cheers till er alla och hoppas ni har en lika bra kväll som jag har :)
Första advent och helvetesnatt


Idag är de första advent! Somnade igår bredvid min älskade sambo, illamående som en tok och vaknade runt en 12 och spenderade 3 timmar inne på badrummet med kraftigt illamående och ont i magen... När jag sen tillslut vid 3 tiden äntligen tog mig in i sovrummet igen fick jag extrem frossa och sov dåligt fram till halv 5 då jag däckade helt tills halv 7 då mitt larm ringde. Vaknade upp super illamående och kände inte för att åka till jobbet, men tog mig upp och satte mig i köket och gjorde lite risgrynsgröt och tände första ljuset på min otroligt snygga ljusstake! Men bättre mådde jag inte men tog mig till jobbet och tänkte jobba till 11 men det blev full dag då ingen kunde avlasta mig. Foglossning och ryggont (sitter på helt olika ställen) har följt mig hela dagen och även tröttheten tack vare min hemska natt. Men jag tog mig igenom och har varit hemma en timma. Nu när jag kunnat slappna av ordentligt mår jag lite bättre, inte överdrivet men litegrann. Ska snart laga mat och så ska jag och Niclas bara ta de lugnt efter den hemska natten (han vaknade hela tiden också eftersom jag fick springa fram och tillbaka flera gånger) men han klagar inte, bästa sambon ♥ Så ska njuta lite av vår sparkande son som lever rövare och sen ställa mig i köket och göra lite tacos denna underbara advent!
Gravid vecka 24


Barnets utveckling
Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.

Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning av sugreflexen.

De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först nu kan fostret börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.

Hörseln är väl utvecklad. Fostret känner igen röster och kan höra hjärtslag. Det börjar bli lite trångt där inne i livmodern.

I gravidkroppen
Under hela graviditeten drar livmodermuskeln då och då ihop sig i sammandragningar. På så sätt tränas muskeln så att den kan ge starka och effektiva värkar när det är dags för förlossning. Sammandragningar är ofarliga. Omföderskor känner vanligen av dem tidigare och starkare än de som väntar sitt första barn.

Krämpor som halsbränna, ont i benen och ryggont på grund av foglossning är vanliga. Livmodern trycker på urinblåsan och gör att många behöver kissa ofta. En del drömmer livliga drömmar.

En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Att lägga upp benen på en stol eller använda stödstrumpor kan hjälpa.

Egna tankar
Illamående och trötthet samt ryggont och foglossning är ett faktum och tar upp mycket av min tid. Samt stress på jobbet som ökar alla dessa krämpor och de är så otroligt tråkigt och frustrerande. Annars när jag väl mår bra så känner jag mig som en gud, och när jag går måste jag ha foglossningsbältet men de funkar bra tills att jag blir illamående, kissnödig eller måste sätta mig ner. Annars så är herr bebis lika aktiv som vanligt, speciellt på kvällarna eller när jag härjat och sätter mig ner. Hans sparkar blir tydligare och tydligare, har i några veckor känt dom utanpå när jag ska lägga mig och sova och de fortsätter så. Och i denna takt är jag rädd hur hårt han kommer kunna kicka och hur öm jag kommer vara efter hans karateträningar ;) Hahaha. Men som sagt, hade jag sluppit i varje fall illamående och ryggont hade jag mått som en gud, så vi får hoppas att det snart släpper :)