Allt som började så bra


Kärleken att jobba i ett bibliotek och kunna läsa på rast/lunchen ♥
 
Jag vaknade fridfull imorse, kände att de skulle bli en bra dag. Tog det lungt på morgonen och bestämde mig att ha nolltållerans för stress. Jag skulle inte stressa, så tog de lungt och hade ändå gott om tid trotts att jag sov 10 minuter längre än planerat. Sen tog jag ut Buffy på en promenad och tänkte att jag fixar med GPS:n och ljudboken så att jag slipper stressa väl i bilen. Och då kom det upp, "väg avstängd" och stressen hoppade in. De skulle ta en timma istället för en halvtimma att köra till skolan... Och då var klockan 06.50... Jag skulle vara på skolan 08.00 och behövde tid att rigga upp. De var bara att springa med hunden och låta henne göra sina behov och sen upp i lägenheten, pussa på sambo och djur och slänga på kameraväskan på ryggen och hämta bilnyckeln. Springer ner till en bil med is på rutorna, och jag har ingen skrapa!!! Mer stress. Fick sitta och vänta på värmen för att kunna åka iväg säkert. Kom iväg tillslut och var på skolan 07.58 och lyckades få upp allt väldigt fort och nu har jag till och med tid över!! Hahaha! Tänka sig. Tråkigt bara att min så fridfulla dag inte fick hålla i sig länge alls... Utan att den skulle bli stressig och jobbig, frustreande rent ut sagt. Men nu är det lugn och ro igen och jag ska snart upp på skoltaket och fotografera hela skolans bild, ska bli spännande! Är lite pirrig faktiskt, hihi! Slutar i varje fall 16.00 idag och sen åker jag hem och kanske besöker Irsta senare, we will see.
Avskaffa skolfoto? Nejtack!!


"Varför blir bilderna nio av tio gånger värre än New York polisens mug-shots på gravt alkoholiserade kriminella?"

Jag blir seriöst ledsen när jag läser på Jenny Strömstedt's blogg om skolfotografering. Hon skriver ut som att de är det lättaste i världens som finns... Speciellt just nu när jag sitter på en skola och verkligen funderar på vad jag gjort idag, vad jag kan förbättra och hur jag ska göra alla barn och föräldrar nöjda. Hon tror att vem som helst kan få en unge att le trotts att den verkligen inte vill. Hon tror att de är lätt att få alla att se glada ut på ett foto där 30 personer är på samtidigt, och konsten att få alla att titta in i kameran. Jag har kämpat så hårt dom här 8 veckorna jag jobbat för Fovea och börjar känna mig riktigt varm i kläderna, och hon tycker att en förälder med kamerakunskap ska fotografera istället. Det är ett svårt och krävande jobb som tar tid, och psykiskt, otroligt jobbigt. Att få läsa kritikeb folk ger oss skolfotografer, men tro mig, de flesta av oss kämpar stenhårt och gör vårt absoluta bästa. Tycker inte de är okej att kasta oss över samma linje och att kritisera oss när man inte vet baksidan. Och jag tycker absolut inte att skolfoto ska avskaffas då de är roligt att få se hur barnen ser ut varje år, kul att se alla klasser och de hör till att man tar skolfoto varje år. Nu när man dessutom inte är tvingat att köpa några bilder utan de är portofri retur! Behövde bara spotta av mig, blir så arg när jag läser sånt strunt! Lyssna inte på sånna dumheter!
Ny vecka, ny skola


Idag är det en ny vecka! Och jag har börjat på en ny skola som jag kommer spendera min sista schemalagda vecka på. Om en vecka så kommer jag inte att jobba utan ligga på operationsbordet för att sen ha en veckas ledighet. Ska bli spännande och läskigt! Haha! Men de är skönt att vara på samma skola denna vecka, för då behöver man inte släpa runt sina saker, dvs inte vakna så tidigt som jag gjorde i morse. Första alarmet tjöt 03.30 och jag var uppe 04.15!!! De är inte okej, är helt slut nu och då är klockan bara 9! Kommer förmodligen att somna när jag kommer hem, gud, kommer vara helt slut. Har schema till 16.00 men har en känsla av att de kommer gå över tiden och att jag är hemma runt halv 6 idag. Då kommer jag att ha jobbat 12 timmar! Haha! Så förmodligen lägger jag mig framför tv:n och kollar på Once upon a time som är tillbaka och sen Simpsons/family guy avsnittet som kom igår om jag uppfattat rätt :D Så de blir nog en skön kväll idag. Men uppdaterar säkerligen vid lunchen, om de inte tar för lång tid att promenera till Ica och tillbaka.