Placera något vart som helst på bloggen


Jag har fått en förfrågan om hur jag har fått tomteluvan att sitta där den sitter på min blogg, och jag är tyvärr helt värdelös på att förklara när det kommer till bloggdesign men jag lovade att försöka förklara hur den hamnade där.
 
För det första så sitter inte tomteluvan fast i bilden, utan de är en vanlig bild med genomskinlig bakgrund. Det är de absolut viktigaste i denna kodning, att bilden inte har någon vit bakgrund. Bakgrunden får du genomskinlig i photoshop och för att den ska behålla sin genomskinlighet så sparar man den i PNG.
 
Nu till själva kodningen! Koden som man använder är:
<div style="position:absolute; width:100px; x-index:0; left: -120px; top:-90px;"> <img src="DIN BILD HÄR"> </div>
 
Den kommer att positionera bilden vart som helst på bloggen. Detta är de exakta inställningarna som jag har till min tomteluva på bloggen! Width är bredden på bilden som du ska använda dig av, left är hur mycket till vänster du ska ha den, och jag har då -120px på min, man får helt enkelt testa sig fram till vad som passar bäst för att de ska se bra ut. Sen top är hur högt upp eller lång ner den ska sitta! Sen sätter man in sin bildkod där jag har skrivit "din bild här" och man får helt enkelt exprimentera. Det är något av de som jag värderar mest inom webbdesign, man kan inte klara allt direkt, utan man får testa sig fram och försöka, det är så jag har kommit dit jag är idag och förmodligen de flesta som kan koda. Och jag hopaps att detta inlägg hjälpte lite :)
Cajsa
( http://cjssong.blogg.se/ )

idag händer det inte så mycket. kanske redigera lite bilder från förra veckans fotografering men mest bara kurera så att man blir frisk från förkylningen nån gång..^^
i morgon ska jag också bara kurera, redigera bilderna och gå på en julkonsert. :)

Cajsa
( http://cjssong.blogg.se/ )

haha jaså? ^^

Cajsa
( http://cjssong.blogg.se/ )

hahaha typ samma här...xD

PINKPIERCINGS.se ♥
( http://pinkpiercings.se/ )

svar: Aha okej, då va jag nere i tvättstugan och gick direkt till min mosters salong :P

Ja det är ju det :P

PINKPIERCINGS.se ♥
( http://pinkpiercings.se/ )

svar: Haha shit, 13 timmars sömn, skulle jag aldrig klara av :P

Cajsa
( http://cjssong.blogg.se/ )

hehe ja...xD

Nnad ♥
( http://nattstad.se/nnad )

Riktigt juligt och fint med tomteluvan! :)

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?